PROBLEMES EN LES RELACIONS SEXUALS? La fisioteràpia et pot ajudar!

El sòl pelvià és un grup de músculs situats a la base de la pelvis. Com a objectiu principal s’encarreguen de suportar el pes dels nostres òrgans interns (bufeta, úter, recte). A part de la funció de continència i de mantenir l’estabilitat pèlvica (punt clau del nostre cos), també tenen un paper important durant les relacions sexuals ja que, com hem dit, són músculs i necessitaran contreure’s i relaxar-se en diferents moments.  Si no es troben en un bon estat ens podrien provocar molèsties.

T’ha passat mai que el sexe ja no es el mateix? Potser no el gaudeixes de la mateixa manera o inclús apareixen dolors que abans no havies sentit?

Un to i funció correcta del sol pelvià garanteix no tenir molèsties durant les relacions

Durant les diferents etapes de la vida ens podem trobar amb canvis físics de la nostra zona íntima. Els tractaments de fisioteràpia ajuden a tornar a la normalitat aquestes molèsties.

El part influenciarà per sempre la qualitat de les relacions sexuals?

No!!!! Com a dona has de saber que durant el part es poden provocar lesions en la musculatura del sòl pelvià. És necessari tractar-les perquè millorin i no provoquin problemes mes endavant. La musculatura haurà treballat intensament durant el part, possiblement perdi força i després no la notem de la mateixa manera. Pots millorar l’estat d’aquesta musculatura a través d’exercicis específics per al sòl pelvià i d’altres més globals per millorar tot el sistema abdomino-pèlvic. Recorda que el cos funciona en conjunt i el sol pelvià es beneficia directament de tenir una bona faixa abdominal.

la teva sexualitat no ha de quedar alterada pel fet de tenir fills!!!!

Alguns dels factors que poden desencadenar problemes en la sexualitat són

  • Intervencions quirúrgiques
  • cicatrius
  • lesions provocades en l’embaràs o en el part
  • alteracions hormonals, menopausa
  • components emocionals,
  • ús de fàrmacs.

Possibles alteracions

Alguns dels problemes que poden aparèixer poden ser: la dificultat per arribar a l’orgasme, disparèunia (que és el dolor durant les relacions) o vaginisme (no ho confonguis amb vaginitis, més endavant en parlarem en un nou post), i moltes vegades, això que notes, estan provocades per un excés de to muscular o per una debilitat del múscul.

Té tractament, pots sentir-te millor

En qualsevol cas, el millor que pots fer per saber què li passa al teu cos és posar-te en contacte amb un fisioterapeuta especialitzat en sòl pelvià i que et faci una valoració. Ells et podran dir d’on provenen aquestes molèsties i quin es el tractament més necessari per al teu cas.

FONT FOTO: http://www.freepik.com Designed by nensuria: https://www.freepik.com/free-photo/upset-couple-lying-back-to-back-in-bed_1233140.htm#term=pareja%20cama&page=1&position=28

Tània Pastor