Nens

Acompanyament en les etapes maduratives des del nadó fins a l'adolescent
http://www.cosequilibri.cat/wp-content/uploads/2017/07/cos_equilibri_nens-078-200x200.jpg

NADONS

Tensions de l'embaràs, del part. Problemes de còlics...

http://www.cosequilibri.cat/wp-content/uploads/2017/07/cos_equilibri_nens-058-200x200.jpg

NENS

El rastreig, el gateig i la marxa. Revisem el creixement i maduració.

http://www.cosequilibri.cat/wp-content/uploads/2017/07/cos_equilibri_nens-053-200x200.jpg

APRENENTATGE

Per un bon nivell de lecto-escriptura, una revisió en pot millorar les condicions d'aprenentatge.

http://www.cosequilibri.cat/wp-content/uploads/2017/07/cos_equilibri_nens-071-200x200.jpg

CREIXEMENT

Treballem els canvis físics, bioquímics i emocionals.

El creixement i la maduració són etapes complexes. L’osteopatia ajuda a cada infant a poder avançar amb menys dificultats.
El nadó acabat de néixer acumula tensions de l'embaràs i del part. Els còlics poden ser una de les conseqüències. El tractament precoç en els nadons pot ajudar a eliminar les tensions que es produeixen al llarg del part i permetre el màxim benestar del nadó (succió correcta, sense plors excessius, amb una bona maduració del sistema respiratori i digestiu, sobretot).Es poden tractar nadons que presentin còlics, irritabilitat, reflux, restrenyiment… Es poden realizar tractaments d’osteopatia des del primer dia de vida, sobretot si presenten dificultats per agafar-se al pit o per succionar, o intranquil.litat des de les primeres hores de vida.
Fins als 3 anys d'edat, les etapes psicomotrius són la base del creixement i la maduració posterior. Revisem el rastreig, el gateig i la marxa. És el període amb més canvis. Es produeixen adaptacions de les corbes de la columna vertebral i una adaptació del sistema nerviós de cara a una òptima coordinació en el gateig i en la marxa. No tots els nens passen per aquestes etapes i l’osteopatia pot ajudar a aconseguir-les o pot estimular el sistema nerviós per millorar-les. Problemes que es poden tractar en osteopatía en aquesta etapa: dificultat en l’acceptació del menjar amb cullera (dificultats en la deglució, en la masticació…), dificultats psicomotrius (dificultats al volteig, rastreig, sedestació, gateig).
Per a un bon nivell de lectoescriptura els nens necessiten una bona integració de la lateralitat, que s'ha d'adquirir als 7-8 anys. Una revisió a temps pot millorar les condicions d'aprenentatge. El creixement sol ser progressiu. Depenent de l’evolució de cada nen, li caldrà més o menys seguiment osteopàtic. -Tractament per a les caigudes recidivants per falta d’equilibri, la dificultat de la lectoescriptura, problemes oculars, auditius,… - Tractament de trastorns del desenvolupament : tractament complementari per als nens diagnosticats de TDAH i dèficits d’atenció. - Tractament de suport en l’eneuresi.
A la preadolescència i adolescència el cos està sotmès a canvis físics, bioquímics i emocionals. La visió i tractament global del cos pot ajudar a minimitzar els efectes. Aquesta fase és on el creixement es dona de manera més brusca. Molts cops el cos té dificultat d’adaptació. Els tractaments d’osteopatia poden ajudar a superar les molèsties que puguin aparèixer al llarg dels pics de creixement. Els símptomes més freqüents que l’osteopatia tracta en aquesta fase són: dolors articulars, escurçament de la cadena posterior, mals de cap, irritabilitat per la maduració hormonal, problemes de fatiga ocular (hores a l’ordinador, videojocs, mòbils…)… En aquesta edat és freqüent la col.locació d’ortodòncies per corregir l’oclusió o per facilitar l’alineació de les dents. En molts casos, els ferros ocasionen una sèrie de tensions als ossos de la cara i al crani que poden dificultar la bona evolució d’aquesta ortodòncia o produir problemes més endavant (cefalees, dolor a les cervicals, tensió als masseters..). Amb el tractament d’osteopatia com a tractament paral.lel al de l’ortodòncia es facilita la correcció i s’intenta escurçar el temps de col.locació dels ferros. Als altres apartats, els desplegables són amb el fons blanc. Aquí es veuen amb gris de fons.
Tots els nens i nens són candidats per fer una revisió osteopàtica preventiva.
El tractament d’osteopatia pot acompanyar totes les etapes de la infància, NO HO DUBTIS...

CONTACTA AMB NOSALTRES

He llegit i accepto la Clàusula de Consentiment

Autoritzo el tractament de les meves dades per a poder rebre informació per mitjans electrònics